~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under augusti 2007

Av Cina - 17 augusti 2007 14:59

Tänkte visa er 2 saker som jag köpt på Hjo hantverksmässa för ett antal år sedan. Detta är gjord av tickor som sitter på vissa träd. Och sedan är det massa dekorationer på dom. Tycker dom är så fina. Var en äldre herre som gjorde dom.

Sedan tänkte jag att försöka mig på att göra dessa själv.

Min bror fixade tickor till mig men de torkade så det var bara smulor av dom så det blev inget pyssel. Så tickorna skall säkert behandlas på något särskilt vis vad vet jag.....


Av Cina - 16 augusti 2007 21:03

Idag fick jag för mig att jag skall ta o baka biskvier imorgon. Och nu är det ju så att jag inte tycker om mandelmassa och jag hittar bara recept med mandelmassa i. Vet att det skall finnas med mandel. Är det någon som möjligen har ett recept på dessa biskvier??? Kan ni då inte skriva ner det som en kommentar....Hoppas få recept på detta sätt.

Fyller ju snart år så jag tänkte ta och baka lite.

Inte för att det är något att fira men det kanske kommer någon på kaffe....hahaha

Av Cina - 16 augusti 2007 09:47

Igår kom då äntligen Gröna Mimer och planterade utanför mitt köksfönster. I början av sommaren så ville vi ha bort våra fula buska framför köksfönstret och det gick någon vecka så kom det en grävskopa och tog bort dom och sedan lade dom på ny jord och gjorde så fint. Så var det ju detta med plantor. Vi hyr av Mimer i Västerås och dom har något som kallas gröna mimer. ( Det är ju Mimers rabatt på framsidan). Men nu har jag åtagit mig att sköta den och då planterar gröna mimer det man vill ha. Så tjejen som har hand om detta ringde för 7 v sedan och undrade vad jag ville ha så jag sa vad jag ville ha. Så tänkte man ju att nu är det på G men icke sa nicke . IGÅR kom dom och det var jätte fint.

Jag har valt ett trollträd, rosbuskar, pion och så sa jag att hon fick ta vad hon ville. Och jag tror att det är kärleksört och sedan är det något som har rosa vippor men vet ej vad det heter.

Så nu i höst skall vi sätta massa lökar. Så då blir det ju fint till våren.

Kul att få det lite fint utanför detta köksfönster.

Av Cina - 15 augusti 2007 21:52

 MED RISK ATT BLI PÅHOPPAD IGEN, SÅ MÅSTE JA BERÄTTA DETTA..=))


Idag fick jag brev från Försäkringskassan, och jag har blivit beviljad ytterligare 2 års sjukersättning. Tänk så skönt att inte behöva tänka på detta nu. Kanske man kan hinna komma ifatt och börja må bra igen.

Är så himla glad för detta. Så utredningen jag gick på var kanske inte så dum iallafall fast dom skrev ut mig innan den var klar. 

Av Cina - 15 augusti 2007 21:50

Grattis Ruth det var en prästhavre.

Tycker dom är jätte fina.


Av Cina - 15 augusti 2007 13:38

Tänkte härma Ruth idag och fråga er vad denna blomma heter.

 Förlåt Ruth!!

Någon som vet. Jag har den i mina ägor men den blommar tyvärr inte nu!

Det är en mycket gammal växt va jag kan förstå. Har fått den av min en väninnas mamma. Gissa på nu eller om ni vet.......;))

Av Cina - 15 augusti 2007 10:17

Är beredd att bli påhoppad igen men det skiter jag i måste bara få lägga ut denna artikel. Är ju skönt att läkarna reagerar på detta om utbrändhet.

Toppläkare rasar: "Omänsklig linje om utbrändhet"

Nu växer kritiken mot Socialstyrelsens nya riktlinjer vid utbrändhet och utmattningssyndrom. De är omänskliga, skriver psykiatrikern och stressspecialisten Jörgen Herlofson på DN-debatt.

Jörgen Herolfsson är huvudansvarig för de kriterier för utbrändhet som Socialstyrelsen ställt sig bakom. Men huvudskälen till reformen är enligt artikelförfattaren ekonomiska -sjukdomarna kostar helt enkelt för mycket för samhället, menar han. 

"Att nedvärdera stressrelaterade problem enbart för att denna ohälsa inte syns utanpå kroppen är cyniskt och inhumant. Målet om en respektfull vård för alla är hotad I vårt land", skiver Jörgen Herlofson I Dagens Nyheter. 

Ämnet utmattninssymptom debatteras på tisdagen också I Svenska Dagbladet. Den tidigare utbrända författaren Johanna Nilsson är mycket kritisk till att Socialstyrelsen nu bestämt att, som Hon skriver, utbränd inte är någon sjukdom.

"Är man sjuk säger det sig självt att man inte ska jobba utan få behandling och Vila", skriver Nilsson på SvD Brännpunkt och avslutar:

"Man ska inte tvingas gå till jobbet och bli ännu sjukare. Blir det så, äre samhållet sjukt och försäkringskassan kommer att braka in I väggen den också när allt fler drivs in I uppgivenhet och desperation."
Dagens PS
 
 

 

 



 

 


Av Cina - 14 augusti 2007 20:50

Fytusan så mycket harkrankar det är i år.

Jag har då invation av dom. Dom finns överallt o ingenstan.

Går man ut i gräset så flyger det upp flera 100 samtidigt.

Jag är inte rädd för dom men jag gillar dom inte.

Inatt hade jag en i håret som satt fast o surrade, men jag fick ju dö på den.Idag slog gubben ihjäl 2 som parade sig, det var ju kanske inte så snäll men vad gör man när det surrar överallt.

Blommorna är oxå fulla med dessa långbenta sakerna.

Ja ja nog om dom nu. Dom försvinner väl kanske snart.

Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Skapa flashcards