~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under augusti 2007

Av Cina - 10 augusti 2007 16:04

Utbränd kan förlora sjukpeng
Det kan bli tvärstopp för sjukskrivningar av många människor som bränt ut sig i arbetet, sedan Socialstyrelsen och Försäkringskassan tagit fram strängare regler för hur läkarna ska bedöma oförmågan att arbeta.

Fler artiklar i ämnet
TYCK TILL: Är det rätt med hårdare krav på utbrända?
Projektledaren Jan Larsson bakom de nya riktlinjerna medger att de blir kontroversiella, skriver Dagens Nyheter. Särskilt gäller det diffusa symtom som utmattningssyndrom och långvarig värk. Sammanlagt 90-talet diagnoser har fått ny sjukskrivningstid och riktlinjer om förväntad arbetsförmåga, något som börjar gälla från den 1 oktober.
- Vi kan inte säga att vi har god vetenskaplig grund för de nya riktlinjerna, säger Larsson som är på Socialstyrelsen.
- Det får vi ta. Om vi duckar för de svåra diagnoserna känns det inte så meningsfullt att ta fram riktlinjer.

Avsikten med projektet är att minska sjukskrivningar som saknar genomtänkt syfte. Den förra regeringen tog initiativ till det och den nuvarande stödjer det.

I dag är den genomsnittliga sjukskrivningen 119 dagar för utmattningssyndrom. I normalfallet ska den vara noll dagar, vid svåra sömnstörningar kan det bli flera veckors sjukskrivning och riktlinjerna förutsätter en åtgärdsplan. Genomsnittliga sjukskrivningstiden för depression är 341 dagar. Lätt depression ska ge noll dagar och måttlig depression tre månader, medan allvarlig depression kan ge ett halvårs sjukskrivning.

TT

Av Cina - 10 augusti 2007 10:12

1 portion

4,5 points


1 liten rund polarkaka

3 skivor rökt renstek eller annat rökt magert kött.

salladsblad

1 rejäl driva klippt smörgåskrasse

1-2 minigurkor


Ädeldressing:

1 tsk ädelost

1 tsk pepparrotsvisp

2 msk lätt creme fraiche


Lägg brödkakan på tallrik. Drapera rensteksskivorna luftigt mitt på.

Lägg till salladsblad, klippt krasse och minigurka. Mosa ädelosten med pepparrotsvisp och creme fraiche.

Av Cina - 9 augusti 2007 21:29

Igår ringde det en kille och sa att på måndag kommer vi och mäter dina köksluckor. Oh vad bra sa jag. Det är så här att jag har beställt nya köksluckor i ljus ek. Och antikbehandlade handtag. Denna renovering är ju nåt som kallas valfritt lägenhetsunderhåll och då när man vill renovera så beställer man jobbet från hyresvärden och då läggs det en summa på hyran i ett visst antal år.

Och nu har jag fått för mig att jag också vill lägga in klick golv i köket och då även det i ljus ek. Sedan blir det tapetsering av köket det är bara 8 våder och så en bård. Så får jag väl sy gardiner när allt detta är klart.

Skall bli roligt med ett nytt kök är så himla trött på dessa vita luckor.

Så lite positivt i allt annat skit har det vart.

Av Cina - 9 augusti 2007 13:09

Jaha idag var det då dags med ett telefonsamtal från Försäkringskassan.

Det var min handläggare som ringde. Hon höll på med mitt ärende sa hon. Och efter denna medicinska utredningen så hade dom där skrivit vad som krävs för att jag skall bli bättre/bra. Och nu ringde hon o frågade om jag hade börjat med det. Nej sa jag för jag bad min läkare att skriva en remiss till ångestteamet men svaret jag fick av henne var att det är minst 1-2 års vänte tid och så sa hon att hon hade skrivit så många remisser dit och hon hade fått tillbaks dom för det är en lång process innan man kommer in där. Ja jag tjatade ju inget mer om det. För det verkade ju inte som om jag skulle få komma dit. Nu kräver FK att jag skall få en remiss dit. Och då sa jag till henne då får du kontakta min DR och fixa det. För jag har frågat och jag har även fått ett svar. Så vi får väl se om det hjälper om hon skriver till min DR. Ja då började man ju undra direkt efter samtalet vad händer om jag inte får denna remiss, får jag då inte förlängd sjukersättning. Fytusan säger jag bara skall man nu gå i ovisshet igen.

Räcker så himla bra som det är nu. FK har en stor makt idag de har mer att säga till om än vad DR har. Jaja nu får man ju då vänta och se när jag får något svar från detta. *STOR SUCK*

Av Cina - 9 augusti 2007 10:32

1 portion

7 points 


1 kycklingfilé

1,5 dl hönsbuljong

1 tsk mjöl

2 msk matlagningsgrädde

1 apelsin, tunt skal, klyftor och salt

2 dl kokt ris

sallad


Sjud kycklingfilén i buljongen till den är helt färdigkokt ca 10- 15 min.

Ta upp filén och håll den varm. Koka ihop buljongen till cirka hälften. Rör ihop mjöl och grädde och vispa i buljongen. Smaksätt med lite apelsinsaft och det yttersta skalet finrivet. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingfilén tillsammans med det nykokta riset, såsen, grönsaker, apelsinklyftor och tunna strimlor av apelsinskalet.

Av Cina - 8 augusti 2007 14:22

Raketosten?? Det är ju nostalgi för mig. Har funderat på varför de ej gör den längre. Så jag tog och mailade till Kavli och jag fick svar.

Se svar nedan!! Synd att de inte kan ta fram den igen tycker jag.




Hej Carina och tack för Ditt mail.

 Angående Din fråga om Raketosten.Tillverkningen lades ner år 1979. Orsaken till det var att efterfrågan sjönk samtidigt som det krävdes nya investeringar i form av maskiner. Man ville då inte betala massa pengar för maskiner till en produkt som folk inte köpte så mycket av längre.Att idag återuppta den kräver mycket höga investeringskostnader i form av nya maskiner och utvecklingsarbete. Hygienkraven är betydligt högre idag än på ”raketostens tid” vilket skulle innebära omarbetningar av dess utformning. T ex skulle man idag inte kunna ha det lösa snöret som man skar av osten med. Vi ser också en risk i att konsumenterna ser produkten som en kul grej, man köper den en eller två gånger men inte mer. Det är inte alltid fördel att ta upp en gammal succé, vissa saker passar bättre att minnas.


Tack för visat intresse.


Med vänlig hälsning
O.Kavli ABAnn-Sofie Borén/Produktchef

Av Cina - 8 augusti 2007 11:31

Tack alla för er omtanke, ni är alla så gulliga. Skönt att kunna skriva lite om hur man mår och så läsa alla era gullia inlägg. TUSEN TACK!!!!

är ju så här att jag blev misshandlad på mitt arbete för 4 år sedan.

Jag jobbar ju med autistiska barn. Och efter den misshandeln har jag ännu inte kommit tillbaks till mitt arbete. Gick väl oxå in i väggen då, var väl misshandeln som fick bägaren att rinna över. Fick ju panikångest efter den vändan. Och det är himla jobbigt. Man kan inte gå ut o vara bland människor för är det för mycket så kommer ångesten krypande, börjar svettas och blir yr i huvet och så känns det som om jag inte får luft. Och då måste jag ut i friska luften. Fast på sistone har det gått ganska så bra.

Ett tag kunde jag inte åka o handla, och har det väl så idag oxå men om jag har en bra dag så går det bra. Och så var det ju det här med att sova första tiden kunde jag inte alls sova och jag klädde mig inte ens. Orkade inte bara. Orken var som bortblåst. Man gick som i ett töcken. Började med antidepresiva tabl och det var som att leva i en bubbla. Kände som om jag hade en bubbla runt huvet o hur jag än försökte så gick det inte att komma ur den.Har gått i terapi hos 3 olika psykologer men det har inte hjälpt mig ett tugg. Fick börja på något som heter Feldenkrais som är en terapi som går ut på att lära sig lyssna på sin kropp. Och där fick jag gå 10 ggr och det kostade 40.000kr fast jag fick ju inte betala det själv utan det stod kommunen för. Är ju kommunalanställd. Och efter dessa 10 ggr mådde jag kanon bra och slutade med mina piller. Och helt plötsligt var jag utan för bubblan.....oh det var underbart härligt att känna sig fri.

Men säg den lycka som varar....Försäkringskassan började bråka om att jag var tvungen att gå en medicinskutredning i april i år. Och vad händer då jo jag går tillbaks till ruta ett. De behandlade oss som gick där som SKIT det var nog det jobbigaste jag gjort. Det var kurator, psykolog, beteendevetare och gud vet vad. Och en massa idiot frågar som man fick svara på. Svarade säkert på 2000 dumma frågor. Och detta var en test så jag frågade om det var en IDIOT TEST. För man började ju fundera på om man var tokig i huvet.Men det dom skulle få ut av detta var om man var så pass dålig att man behövde sjukersättning eller om man kunde börja jobba. Och det var även 10 dagar som man skulle arbetsträna men se det gick inte för mig jag var till ett ställe o träffade chefen men hon sa ifrån för hon såg att paniken fanns i mina ögon. (Hade redan vart ute och arbetstäna en tid men det gick i 5 dagar.) Så jag fick avsluta denna utredning. Och det var dom ju inte glada över på FK. Men så är det när man är sjuk. Och inte nog med det jag fick i samma veva högt blodtryck, diabetes, högt koliestrol och så fick jag börja att äta antidepresiva medel igen och där är vi idag fast detta är en förkortad berättelse. Idag äter jag 9 olika piller om dagen. Och min fortsatta sjukersättning är under behandling för det jag nu har går ut sista oktober. Och det kanske är så att jag nu går o funderar på hur det skall bli efter okt. Fast kanske inte medvetet men i mitt undermedvetna.

Tack för att du orkade läsa ända till slutet.

Och ännu en gång tack för alla era kommentarer från igår.

Av Cina - 8 augusti 2007 10:16

1 portion

6,5 points


1-2 gula paprikor

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk flytande margarin eller olja

100 gr nötfärs

1 krm salt

½ krm peppar

1 tsk torkad oregano

1-2 msk vatten

30 gr riven lagrad ost


Skölj paprikan, skär av hatten och ta bort alla kärnor. Fin hacka löken och vitlök och fräs lätt i matfettet i en fettsnål panna. Mosa ner färsen och fräs den grynig. Salta och peppra och strö på oregano.

Späd med lite vätska och låt allt puttra några minuter på svag värme. Rör ner det mesta av osten. Fyll paprikan och strö över resten av osten. Ställ i en ugnsfast form med någon msk vatten i botten. Lägg paprikalocken vid sidan om. Gratinera i ugn i 175 - 200 grader i 15 -20 minuter.

Servera gärna en grönsallad till.




Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Skapa flashcards