~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under januari 2008

Av Cina - 19 januari 2008 22:28

Denna utmärkelse fick jag avmin blogg vän Millis och det värmer mitt hjärta. Tusen tack!!!

Nu ger jag den vidare till mina alla bloggvänner som finns på min kontaktlista. Kopiera den och sätt den på din blogg sida om du vill ha den.

Kramen

Av Cina - 19 januari 2008 14:47

Som jag skrev igår så kokar jag just nu rotmos. Och fläskläggen kokade jag igår em. Så när jag stod i köket så kom en fundering igen. Undrar hur många husmödrar som idag står med långkok??? Idag finns inte tid till det kan jag tro. Idag jobbar ju både herren o frun i huset heltid och vem har då tid med långkok.

Och så när helgen kommer inte står man väl med det då. För då vill man väl umgås med hela familjen. Är lite synd att man inte tar sig tid att göra långkok, tänk när jag var barn både min mamma och min farmor och mormor kokade långkok och jag gör ju det än idag. Jag kokar ju ärtsoppa, köttsoppa, brunabönor, rotmos mm.

 Men då är jag ju hemma hela dagarna och har väl inte så mycket annat att göra. Kommer ihåg än idag när min farmor bakade palt det heter idag paltbröd (palt + fläsk o vitsås). Vet inte om ni som läser min blogg vet vad det är men ni som är lite äldre vet säkert det.

 Sedan till julen så gjorde farmor korv, grynkorv, fläskkorv och något som hette potatiskorv. Och då fick man vara med och skrapa fjällster och så stoppade man korv det var tider det. Idag finns ju allt detta färdigt att köpa så idag står ju ingen med detta. Tänk vad tiderna förändras och det är väl tur det.

Ja detta var mina funderingar idag när jag stod där i köket.


Ha en fin lördag!


Av Cina - 18 januari 2008 15:11

Jaha då var det fredag igen och regnet bara öser ner. Och mörkt är det så man få allt ta o tända lite ljus så man kommer in i mysfaktorn.

Idag har vi vart ute o handlat och det gick ganska så bra idag, lite svettig var jag allt innan jag kom ut. Vi var och handlade på två affärer. Lite på Maxi och lite på Willys. Nu är både kylen, frysen och skafferiet påfyllt.

Sedan var jag och betalade Karins o min kryssning så nu är det bara att vänta tills den 20/2. Skall bli himla  kul.


Imorgon skall jag koka rotmos blev så sugen när jag såg att de hade extrapris på kålrötterna och fläsklägg. Så det skall bli gott.


Håkans syster mår bättre och har fått komma hem. Hon har en försvagad höger sida men som hon skall börja träna hos sjukgymnast. Sedan skall hon hit till Västerås lasarett till  kärlkirurgen och göra ultraljud på alla kärl.

Hon ska nu vara hemma i 3 månader och hon fick inte köra bil. Hon fick skriva på ett papper om att inte köra. Så det kommer att bli svårt för henne nu, men hon har ju många vänner som kan köra henne och så får ju Håkan oxå ställa upp o köra henne dit hon ska.

Skönt att det inte blev värre än så här.


Ha nu en fin em/kväll!



Av Cina - 17 januari 2008 15:06

Imorse fick vi ett tråkigt telefonsamtal från Håkans svåger Larsa. Håkans syster Christina har fått en stroke, och hon är 56 år. Hon hade ramlat ihop hemma för hon kunde inte stå på det ena benet. Så hon hade krypit till telefonen och ringt till en väninna som hade kommit o kört upp henne i tisdags. Larsa jobbar i Stockholm så han kom hem igår. Hon har haft en otrolig tur för det är bara höger sida som är försvagad. Och hon kan tala och gå hjälpligt. Doktorn hade sagt att hon haft en otrolig tur. Och när man hade röntgat huvet så såg dom att hon haft en stroke tidigare oxå fast hon inte vetat av det. Så den stroken måste vart himla liten men som sagt så fanns det ett ärr till. Ja vi får väl nu se hur det kommer att bli med henne. Men jag tyckte att det var såååå tråkigt att få höra detta. Tur att det inte blev värra, har ju kunnat blivit illa.


Idag har vi haft solsken o man blir genast på mycket bättre humör när man ser ljuset.

Min sonhustru har vart hit en sväng idag, hon tog en kopp kaffe. Hon äter just nu bara flytande för den 28/1 skall hon genomgå en operation för att gå ned i vikt av hälso skäl. Hon ska göra denna op på Ersta i Stockholm. Och det kommer att gå bra Sari det vet jag. Detta fixar hon som ingenting.

Hon har en vilja av stål. Så om ett år kanske man blir farmor vem vet....=))

Hoppas kan man ju!!!


Ha en bra em/kväll alla mina blogg läsare!

Av Cina - 16 januari 2008 18:00

Idag mår jag lite bättre, men sover det gör jag inte. Somande vid 5 imorse och blev väckt kl 8 av att det small raketer ute som bara attan. Man blev ju lite rädd och jag sa vem fan skjuter raketer så här dags. Så gick jag in o läste min grannes blogg på em o där fick jag förklaringen till varför det small raketer. De hade invigning av att Hällbyskolan blivit en trygghet,kunskap,musikalskola. jaja så kan det vara....


Igårkväll ringde min vän skogsfrun och vil bladdrade hit o dit om ditt o datt. Vi har alltid mycket att prata om...hahahaha

Men efter att vi pratat så kände jag mig lite bättre till mods.

Och efter samtalet med henne så började jag tänka på hur mycket roligt vi haft under alla år vi känt varandra. Ja det skulle kunna bli en hel bok.....

Och nu snart ska vi åka på en kryssning till Åland. Och det ser både Karin och jag fram mot!



Idag har det var lika grått o trist som vanligt och regnet stog som spön i backen i morse. Var ute o kollade min magnolia i går och den har knoppar. Mina blåsippor har också små dunknoppar. Så nu får man ju hoppas att det inte kommer en köldknäpp o tar dom.


Tack alla för era gullig kommentarer i min blogg igår. Det värmer mitt hjärta att alla orkar läsa allt man skriver. Och ni är verkligen mina vänner allihopa.....TACK!!!!


Av Cina - 15 januari 2008 13:46

Varför ska livet vara så himla jobbigt vissa dagar. Idag har jag en pissdag och inget speciellt har hänt. Utan jag är bara så trött att må så här. Jag kan inte sova och när jag väl somnar fram åt fem så vaknar man vid 10 o då är man trött o vill bara dra täcket över huvet o försvinna, så känns det nu. Kan bara inte fatta varför, kan inte ta på något speciellt som hänt. Fast jag kan ju kanske skylla lite på att det är så mörkt ute o tråkigt. Jag vill ha sol o ljus men man kan ju inte få allt man vill. Jag ser verkligen fram emot Karin och min resa till Åland men det är 4½ vecka kvar. Jag får väl försöka stå ut tills dess. Men det gör man ju det vet jag, fast ibland känns det såååå långt borta.

Ibland undrar jag varför jag har fått detta helvete men jag vet ju varför o det gör mig så förbannad att det är en barn på 12 år som gjort så att jag mår så här. Att bli misshandlad av ett barn på 12 år är det kanske inte många som blivit men det har jag. Och han kan ju inte rå för att han inte kan tackla sina utbrott, för denna pojk var/är autistisk. Men det tog för lång tid innan den övriga personalen reagerade o jag fick hjälp att komma undan. Och jag är inte en liten o svag kvinna utan jag är ganska så stor o stark men vad hjälper det när pojken fick oanadekrafter. Alla autister är ju starka när de får sina utbrott. Denna pojk var vi fyra personal på när han var som värst, vi fick hålla fast honom tills anfallet var över. Och ni kan ju tänkar er hur det var på jobbet när han var som värst, då hade vi en väktare som satt hos oss 24 timmar om dygnet. Denna lilla kille tog tag i kylskåpet och bara kastade iväg o välte, han krossade fönsterrutor som inte gick att krossa men han lyckades. Han kastade sönder 2 tv-apparater, 4 telefoner, 2 datorer, 3 stereoapparater för de andra barnen. Han vickade torktummlare och tvättmaskin. Han gick på de andra barnen som

bodde där och slog en med en hammare och tur var att han inte fick in en fullträff för då hade det barnet dött. Han hotade personalen med knivar så allt blev inlåst. Han försökte tända på boendet men det tog sig inte. Han hade tänt eld på sina föräldrars hus som brann ner till grunden.

Han slog sönder hela sitt rum det var bara stora hål i väggarna.

Och en sådan svår behandlad pojk ska bo som han gjorde. Det kan jag tycka är fel. Men ingen ville ta emot honom o det kan jag förstå nu först. Och till saken hör att han fortfarande bor kvar på samma ställe alltså på mitt jobb. Och jag kan inte gå dit o hälsa på för jag vågar inte möta denna pojk.

Många av personalen har ju slutat för de orkade inte med. Så jag har ju kanske inte mycket där att göra. Men det skulle vara kul att se för vi har fått nya lokaler.

Ja ni som läser detta kanske inte tror att detta är sant utan en påhittad historia men det är helt sant!


Nu har jag skrivit av mig lite. Tack för att du orkade läsa ända till slutet.

Av Cina - 14 januari 2008 15:38

Idag när jag satt o fyllde på min dosett så började jag fundera om man verkligen ska behöva äta alla dessa piller. Jag gillar inte allls att äta piller.

Jag vet att vissa piller måste jag äta och det är för blodtrycket och för min diabetes. Men alla de andra skiten då. När jag började med min nya medicin Cymbalta för 5-6 veckor sedan så kan jag inte sova.

 Jag somnar bort åt 4-5 på morgonen och sover sedan som bäst fram till 10-11 ska det behöva vara så.....För 1 vecka sedan var jag tvungen att hämta ut mina sömnpiller som jag fick i april förra året. Och tror ni jag får sova fast jag tar en sådan nääää tusan heller att det går att sova. Jag blir snart tokigare än vad jag är.

 Den 21/1 ska jag tillbaks till ångestmottagningen och då ska jag fasen säga ifrån allt vad dessa mediciner heter för jag måste få sova som normala människor jag är så trött på detta nu. Hoppas bara att de kan lyssna o förstå vad man menar.

 Min värk i krippen skulle ju oxå försvinna när jag började med Cymbalta jo visst de första 3 v så hade jag inte så ont men nu har det ju börjat igen, nä måste få ut allt gift man har i kroppen så kanske man kan må bättre inte vet jag om jag har fel eller om jag har rätt.

 Men jag måste ju få bestämma själv vad jag ska äta o inte äta i medicin väg. De som är viktiga måste man ju ta. Men är Cymbalta viktig för mig det vet jag fasen inte. Detta är så himla jobbigt när man inte vet.

Jag samlar på mig massor med vätska i kroppen ja då ska man ta en tablett för det oxå....näää det tar aldrig slut. Usch jag vill må som jag gjorde för 4 år sedan.

Men saken är ju den att hur ska jag komma dit då?? Man får ju ingen hjälp någonstans, jo bara massa piller o det hjälper inte mig vidare värst bra. Näää nu ska jag sluta gnälla, finns dom som har det värre än jag.

Av Cina - 13 januari 2008 18:17

Jadå är vi hemma igen efter en liten utflykt till Skultuna. Där blev det både fika och så blev vi bjudna på lasagne och det var jätte gott. TACK TACK!!! Och tack Helena  och Sari för en trevlig em/kväll. Och du Helena ät nu inte upp allt fika bröd så du inte har något imorgon....hahahahaha.


Var verkligen ett fint väder idag men det var jätte kyligt när man kom ut.

Men som sagt sitter man inne så såg det ut som VÅR, men inte när man kom ut.


Nu har jag kokat lite fisk till mina missar det brukar få det ibland och det gillar dom ju kan jag säga de springer runt benen o jamar alla 3 och när det är klart och jag har svalnat av det så slänger dom sig på skålen. Men de får inte allt på engång utan det får spara lite så dom har imorgon oxå.


Ja så var denna söndag oxå snart slut, en ny vecka stundar och nya utmaningar.....

Ha en fins söndag kväll alla mina bloggläsare.....

Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Skapa flashcards