~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under mars 2008

Av Cina - 28 mars 2008 06:46

Ja nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 8:00 då pappas DR ska ringa mig. Något som jag tycker är mycket konstigt det är att DR ringde igår när jag vart ute o handlade på Maxi med min sonhustru. Man sitter väl inte inne en dag före o tror att han ska ringa när jag har avtalad tid med dom nu på morgonen efter. Jaja nu hoppas jag att han ringer idag. Senare på fm ska min sonhustru o jag åka in till Köping till mamma o pappa för jag har eller ska åka ner på stan o köpa ett sittdyna till pappa. Det får man inte längre som hjälpmedel utan det får man köpa själv och det är ju tur att vi har denna affär här i stan. Varsam heter den och de har allt som man behöver när man är handikappad.Dynan  var heller inte så dyr 300:- är ju överkommligt men det är konstigt att de tar bort sådanan saker som är bra hjälpmedel. Alla kanske inte har råda att köpa sådana grejer.Man får heller ingen kissflaska för det får man oxå köpa själv så det var ju tur att jag köpte det till pappa. Idag kl 13:00 kommer dom från rehab med toaförhöjning och duschpall och jag hoppas att dom har rullator med sig oxå. Annars får han vänta åter igen. Det är ju därför DR ska ringa för han ska ju skiva en remiss på en sådan eftersom de inte brydde sig på avdelningen där pappa låg i 1½ vecka. Tycker det är mycket nonchalant av dom att behandla våra sjuka o gammla på det viset. Men jag strider på för att få det att funka för både mamma o pappa. Och när det gäller sånt här så kan jag strida för som jag tidigare har sagt så vet o kan jag detta. Och det är väl en jävla tur. Tänker ibland på dom som inga anhöriga har, hur orkar dom stida för sina rättigheter........det funderar jag på.




Av Cina - 27 mars 2008 08:27

Igår fattade jag beslutet om att kastrera och sterilisera Gizmo och Cromiz. Sagt o gjort så ringde jag och beställde tid så jag fick den 10/4 kl 8:00 ska jag lämna in dom på djursjukhuset. Usch så nervöst det ska bli. Jag har ju 3 st Heliga Birmor och dom tål inte vanlig narkos utan måste ha gas istället. Och det är mycket dyrare än att göra med vanlig narkos. De kan få lunginflamation och fel på njurarna om det får vanlig narkos och det vill jag inte att det ska få. Så för Cromiz går det på 1733:- och för Gizmo 777:-. Men nu ska det göras spelar ingen roll vad det kostar. Cromiz har ju gått på p-piller en längre tid och det är ju heller inget bra för hon kan ju få cancer i tuttarna. Och efter som vi inte ska ha några kattungar så får det bli så här. Så jag hoppas att allt ska gå bra. Ringde min uppfödare igår kväll o berättade att nu var det dags. Han tyckte att det var ett bra beslut. Men han sa att jag var tvungen att ringa honom sedan o berätta hur det gått. Och det är klart jag gör det.


Vad har annars hänt här då........ja inte så mycket har haft fullt upp med att fixa o dona  kring pappa o mamma. Men nu så är det nog klart allt som jag har tänkt på. Men det är en strid på kniven hela tiden.

Ja jag har ju då virkat klart mitt framstycke och har börjat på bakstycket och det har jag kommit en bit på. Så detta ska väl inte ta så himla lång tid innan det är klart hoppas jag. Just idag har jag lite ont i mina händer. Så vi får se om det blir några varv idag men jag kan nog inte låta bli kan jag tro.

Jag hoppas att det blir bra när det är klart så jag kan visa er här på bloggen vad jag har åstakommit.


Solen skiner idag oxå så det blir nog att gå ut o kolla hur det ser ut i rabatterna senare idag. Mina påskliljor har visst frusit de ligger raklånga på marken men jag hoppas verkligen att de tar upp sig. Vi hade tänkt sätta upp ett staket kring rabatten på framsidan för barnen springer upp i den o så plockar de blommorna. Och det hjälper ju inte att man säger till dom heller, tycker att man kan säga till sina barn att man INTE får plocka blommorna från rabatterna. De har snart plockat bort varenda krokus och det är ju inte så roligt, när man satt för att de ska lysa upp lite. Men men ska fota lite sedan när staketet kommer upp eller staket o staket det är en kantlist som ser ut som smide vi ska sätta upp visst de  kan kliva över det men de kanske tänker till innan de kliver över den. Vi får hoppas. Senare idag ska jag nog ta och sätta mina frön eller om jag ska vänta ett tag till vi får se. Måste ut och handla lite på Maxi idag, så då tänkte jag springa in på blomsterlandet och köpa sättjord. Ja detta är lite vad som händer här hemma just nu.


Ha en underbar dag i solen för det tänker jag ha.


Av Cina - 26 mars 2008 19:26

Idag har jag nog mest talat i telefon. Ringde "kommuntanten" först o funderade när hon skulle ta o komma hem till mamma o pappa. Och idag lyckades jag få tag på henne så hon o biståndshandläggaren(en man) kommer på måndag 13:15 så jag lovade mamma att komma hem då. Sedan så ringde jag arbetsterupeten som var med vid vårdplaneringen o frågade vart pappas rullator , toa förhöjningen o duschpallen var. Men fick han inte med sig det när han åkte hem sa hon nääää det fick han inte sa jag. Det tyckte hon var mycket konstigt för det skulle dom ha fixat på avdelningen där pappa låg. Men icke sa nicke. Jaha då fick jag ringa till distriksköterskan som tillhör pappas husläkare och hon tyckte oxå att det var konstigt att han inte fått sakerna med sig hem den dag han åkte hem. Men hon lovade att undersöka saken o höra av sig. Och jag passade även på att beställa underlägg till sängen så det skulle hon beställa så det kommer hem med till mamma. Ja jag satt o väntade på att hon skulle ringa tillbaks o vid 16 ringde hon o hon hade sett att det stod i pappas journal att han skulle ha dessa hjälpmedel men ingen hade fixat det. Så nu måste läkaren skriva en remiss på en rullator till pappa. Så denna DR ringer mig på fredag morgon kl 8:00. Tycker att detta har behandlads jävligt dåligt från avdelningen usch säger jag bara det är tur att jag är en som kan bråka om jag vet att jag har rätt. Sedan ringde jag hjälpmedelcentralen o frågade var duschpallen o toastolen var. Hon sa likadan fick han inte med sig det hem när han åkte hem....nääää sa jag det fick han inte. Ja det var ju samma sak där ingen kontakt från avdelningen. Så nu på fredag kommer dom hem med det till mamma o pappa. Jag blir så förbannad att man ska behöva bli arg o så ta tag i sakerna själv när det igentligen ska skötas av dom från avdelningen o deras arbetsterupet. Usch säger jag så less man blir. Tänker på dom som inga anhöriga har eller som inte vill bråka. Ja jag vill väl heller inte bråka men man måste ju ifrågasätta vissa saker när det inte händer något. Pappa vill ju ut på promenad så denna rullator behöver han ju nuuuuuuu o inte om 1 år. Sedan ringde jag FK  i Köping för att höra om mamma skulle kunna få några kroner för hon har sköter pappa i hemmet men det var kommunen vi skulle tala med då o det tänker jag ta upp med biståndshandläggaren på måndag, jag ger mig inte så lätt de ska dom inte tro jag vet en hel del o säger dom något så ska jag nog visa dom paragrafer som dom inte tror jag vet. Känner mig på stridshumör nu.....hahahahahaha



Av Cina - 25 mars 2008 22:42

Ja nu är jag åter hemma i Västerås har vart till min mamma o pappa i Köping idag. Jag har vart hos pappa medans mamma var på bingo. Ochtyckte det var skönt att komma hemifrån ett tag. Och som jag skrev så har mina syskon ställt upp under påsken så nu tycket jag att det var min tur att göra det. Det var riktigt roligt att komma hem idag pappa är pigg, men sååååå jävla ont som han säger i baklåren och ner till knävecken men jag kan inte riktigt fatta vad det kan vara han skriker fasen när man ska hjälpa honom upp. Kan ju vara att musklerna börjat förtvina, innan han åkte in på sjukhuset så var pappa o mamma ute o gick 5-6 ggr om dagen och nu är de ju inte ute alls o går. Pappa orkar inte än men hoppas att han snart får en utomhus rullator så går det ju lättare för dom att ta korta promenader. Men jag smörjde pappa med EZE spray för det tycker han lindrar smärtan. Vi har lösit korsord jag har läst o han har svarat o fasen han är riktigt klar emellan åt. Var så roligt att höra honom. Han var ju en riktig korsordsfantast när han var frisk. Och jagtycker att det finns ganska så mycket kvar av det. Sedan talade vi om förr i tiden o det kommer han ju ihåg mycket bra. När kl var 20:00 så var pappa ganska så trött så då gjorde jag honom klar för natten o han fick krypa ner i sin sköna säng o det tyckte han var så himla skönt. Och sedan satt jag bredvid honom tills kl var 20:40 då sa jag att jag skulle sätta mig i köket o att jag inte skulle gå ifrån honom innan mamma kom hem. Och jag satte mig o virka o han sov nog på 2 röda sekunder. Jag hade ju vart o köpt en kissflaska idag på en handikappsaffär som vi har här i stan. Och han fick kissa i den innan han somnade o det gick hur bra som helst. Så nu hoppas jag att han sover hela natten. Jag hade gjort en lista på hjälpmedel till mamma som hon skulle be denna "kommuntant" om så jag hoppas att hon kommer snart. Försökte idag att få tag på henne men ej lyckats. Tänkte att en sådan där sittdyna kund vara till hjälp så han sitter lite högre o inte så mjukt. Ja det var 10 saker som jag begärde att mamma skulle få.

Nu skall jag gå o sova för nu är jag trött!



Av Cina - 24 mars 2008 19:31

Pappa har även sovit gott natten tills idag. Sovit från 20:15 till 05:15 då var han upp på toa o sedan somnade han om o sov till kl 7:10. Fasen vad skönt att han får sova och att mamma o xå kan sova. Men pappa har sååååå ont i baklåren från skinkorna o ner till knäna så han skriker när han har legat o vilat. Han kommer inte ur sängen så det är lite jobbigt just då. Men nu har vi smörjt pappa med EZE o nu har det släppt. Imorgon skall jag ringa kommuntanten så jag får reda på när hon kommer för då vill jag vara med så pappa får alla hjälpmedel som han behöver eller som mamma behöver till honom. Har nyss talat med mamma så jag ska åka hem o vara hos pappa imorgon kväll så mamma får gå på bingo för det vet jag att hon vill göra. Mina systrar har ju vart hemma hos dom hela helgen så jag tänkte att nu får jag ställa upp denna gång. Är ju bara några timmar mamma är borta. Och jag klarar nog av att lägga pappa själv ska inte alls vara några problem. Igår hade min syster visat pappa ett kort på mig o så hade hon frågat vem det var pappas svar vart......."Jo de ska jag tala om för dig det är min dotter" jaha sa min syster vad heter hon då......."jo de ska jag oxå tala om för dig hon heter Carina och bor i Västerås" sa pappa då. Riktigt roligt att höra att han var så klar just då....Men han är ju klar va o till....


Av Cina - 24 mars 2008 07:32

 Just nu -7 grader lite väl kallt tycker jag. Usch usch men dagen idagkan bli fin för solen skiner just nu in genom fönstret


Igår var vi ut till Skultuna för att gratta sonen som fyller år idag men han skulle ej vara hemma idag då det är semifinal i innebandy. Rönnby Tigers spelar sin sista match i dag mot Endre från Gotland det står 1-1 i matcher så nu hoppas vi att Rönnby Tigers spöar skiten ur Endre idag.

Åter till går dagen......vi var först på Maxi o handlade lite saker sedan ut till Skultuna där det vart mat. Det bjöds på räkgryta o ris jätte gott. Patrik fick 1000:- och så fick dom Gitarr Heros till Wii spelet som påskpresent. Sari fyller ju år den 13/4 så hon fick sin present tidigare hon fick presentkort på  Kapp Ahl för 1000:-. Kan ju vara roligt att köpa sig lite nya kläder. Nu ska jag fundera ut vad jag ska handla till Håkan när han fyller år den 1/4 men det hittar jag nog på något iallafall. Lite svårt att hitta på saker ibland tycker jag. Ibland har man idétorka när det gäller presenter.

Alltid svårt att hitta på till en karl.



Hoppas att ni får en bra dag alla min bloggläsare!!!!

Av Cina - 23 mars 2008 09:57

Ringde till mamma vid 9 imorse för jag var så orolig att inte pappa hade sovit inatt som var för mamma skulle ju inte ge pappa något sömnpiller. Och jag tänkte herre min ge hur ska detta gå. Var ju orlolig när jag la mig att ingen av dom skulle få sova. Men vet ni........pappa hade sovit från 20:15 till 07:00. Ohhh såååååååå skäönt för honom. Fast han hade kissat på sig men vad gör väl de det finns ju tvättmaskin o det sa mamma oxå inte gör väl de något. Han hade ju inte vaknat som han brukar. Nu sa jag till mamma att hon skulle säga till den där damen som kommer efter Påsk att få sådana där underlägg som finns som hjälpmedel så då kan hon ju lägga det under lakarnet. Skönt att det gick så bra.





Idag ska vi åka ut till Sari o Patrik  och äta mat ska bli trevligt. Patrik min son fyller år imorgon men då är han inte hemma så vi tar det idag istället.

Solen skiner fast det är tusan så kallt -4,5 grader just nu.


Av Cina - 22 mars 2008 14:46

Ja då var det Påsk Afton idag då. Pappa har sovit gott inatt oxå fast han har snackat i sömnen mest hela natten. Men så skönt att han får sova iallafall. Fast dessa sömnpiller han får ger han mycket o stora biverkningar. Han är stel i leder o muskler och har svårt att röra sig och så har han STORA ryckningar i kroppen o när vi läste på informationen så var  detta en vanlig biverkning på dessa piller. Och nu tyckte ju mamma då att det var synd om han så inatt som kommer skulle hon prova utan piller så får vi se om han sover ändå. Det kan ju hända att han inte behöver dessa piller. Bara hålla tummarna att det funkar men det får jag höra imorgon. Idag vid lunch så åkte vi över med smörgåstårta till dom så de ha lite o smaska på ikväll och jag tyckte pappa såg så pigg ut fast lite stel i kroppen var han ju.Mycket piggar än på sjukhuset.... Men han skrattade och var så glad. Vi var inte där så länge för det blir för mycket folk runt honom när vi är alla så Håkan o jag var nästan bara in o hälsade och vände. Jag var in i Kolbäck o köpte lite biskvier till dom oxå. När jag kom hem vid 13:30 så ringde jag mamma o då hade pappa gått o vilat och han är ju trött så det är ju bara att låta han vila en stund på dagen.


Kallt är det ute som fasen o d det blåser nordan vind tror jag. Sedan dess emellan så skiner solen o det ser så himla skönt ut men det är bara när man sitter inne som man tycker det. Usch fryser bara av tanken på att gå ut. Men vi ska bara gå över till våra grannar ikväll det blir ju nära o bra!


Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Skapa flashcards