~ Välkommen till Heavenladyn ~

Alla inlägg under juni 2008

Av Cina - 25 juni 2008 23:05

Här kommer lite bilder från kvällen på Djäkneberget. Har även filmat med min digitalkamera men vet ej hur jag skall få in den i bloggen så ni kan få se den. Kanske någon som vet!!??



I denna damm finns det stora paddor som är utrotninghotade. Men jag fick inga med på bilden tyvärr bara massa yngel såg jag.


Detta lilla lusthus ligger precis bredvid dammen.


En av många runor.


Lite flera runor.


Vägen ner från dammen.


Foto över stora planen upp mot restaurangen.


Dansbanan uppe i björkbacken.


Foto utöver Västerås med domkyrotornet och skrapan i bakgrunden.


Från dansbanan, ganska så mycket folk.


Unga som gammla dansar.










Hoppas ni haft glädje på min rundvandring på Djäkneberget.


Ha en fin torsdag!

Av Cina - 25 juni 2008 13:57

Ikväll om vädret håller i sig så skall vi ta en tur till Djäkneberget där det är fria danser på onsdagskvällarna i sommar och det börjar ikväll. Det är så mysigt där uppe och det finns en hel del att läsa om just Djäkneberget klicka på länken nedan så kan du läsa mer om berget.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Dj%C3%A4kneberget


Där skall vi ta en fika o äta en glass.



Av Cina - 24 juni 2008 14:01

Idag tänkte jag visa ett fota av min lilla mormor Elsa.

Hon finns inte med oss längre.

Min mormor lagade världens godaste fläskpannkaka det var som att äta omelett o jag bara älskade den. Hon gjorde underbar god saft av skogshallon och blåbär och tänk jag kan ännu känna doften och smaken av den. Sedan fick man en veteskiva till saften o så doppade man, ja iallafall jag gjorde det. Hon gjorde en annan sak oxå som jag tyckte var jätte gott och som jag själv provat att göra men nääää det smakade inte som mormors. Kokt färska potatis och stekta falukorv skivor och så slog hon på mjölk i stekpannan så det fick koka upp, sedan klippt persilja i det. Och det var såååååå gott. Fast jag tror att när man gör mat som man förknippar med barndomen så smakar det inte lika.......

Min mormor och morfar bodde på landet innan det vart äldre och inte orkade längre bo kvar. Och dom hade kalkoner och fytysan säger jag vilka ilskan kalkoner dom hade. Usch jag var livrädd för dom även om de var inhängnade. Var bara min mormor som kunde gå in i hagen där dom gick. Då kom dom så snällt emot henne och hon kunde ge dom mat ur handen. Och jag kommer ihåg vilket elände pappa och morfar hade när de skulle slakta dom usch ryser vid bara tanken. De sparkas ju dessa otäckingar. Men vi fick någon kalkon i frysen och de andra såldes visst. Det var ju en liten inkomst för mormor som inte hade något annat arbete. Min morfar jobbade ju som byggnadsarbetare "grovis" inne i stan (Köping). Och han tog sitt körkort när han var 60 år och innan dess cyklade han in till stan o det var väl någon mil eller så. 


Oh tänk när mormor tvingade mig att skrapa potatis o jag satt på brunnslocket på gården o skrapade denna hemska potatis som jag tyckte då. Mormor var bask men ändå snäll, o jag var tjurig på mitt sätt. Men när hon sa att jag skulle få 5 öre per potatis så skrapade jag potatis hej glatt.

Jag var väl 6-7 år då och jag fick ihop till 1 krona och man var ju lycklig för denna krona. Ja så var det på den tiden alltså på 50-talet.





Av Cina - 24 juni 2008 09:05

på bloggen idag den 24/6!!! Och det är danslillis som fyller år.  Gratta henne gärna då blir hon så glad!


Av Cina - 23 juni 2008 18:20

Idag har jag haft besök av en kär vän från Köping som jag ej träffat på 1 år. Hon hade vart till sjukhuset här i Västerås på morgonen och tagit en del prover. Så kom hon förbi här och tog en fika, och som vanligt har vi ju massor att prata om. Hon heter oxå Karin som min andra vänninna gör.

Och denna fick jag av henne jag tyckte den var så himla söt.

Är en pinne som man sätter ner i jorden. Tack snälla Karin om du läser detta. Den sitter nu i en av mina pelargoner som finns ute på altanen.


Ja när hon hade åkte hem så fick vi för oss att ta en sväng till Hummelsta och köpa smågodis. Och jag vet att vi inte SKA äta godis men men jag kan inte stå emot färskat smågodis. Det vart en hel del så nu har vi godis i flera veckor ja 1 månad kanske. Blev lite choklad oxå. Men jag ska ta med mig lite hem till mamma o pappa när vi åker dit. Men måste visa er.

Jag får väl skämmas....=((

Men nu har jag lagt ner mycket av detta i 2 påsar så man inte har allt framme för då blir det hårt och inte gott.









Av Cina - 22 juni 2008 12:54

Tänkte se lite hur ni gör ute i stugorna om ni bakar bullarna och erat matbröd själva. Själv håller jag jut nu på att baka limpa. Jag gillar att baka o prova nya recept. Tycker att det är godare med hembakt matbröd än köpt.... Ja det är min åsikt!




Av Cina - 22 juni 2008 10:07


 



Ja ni igår gjorde jag mig till och gjorde dillkött och allt vart klart med sås o allt. Potatisen skalad och stod i en kastrull. Men jag skulle fixa till den sista lilla smaken på såsen. Och så skruvade jag av plattan, trodde jag.

Ja så fick det stå där på plattan och jag gick o satte mig vid datorn o jobbade lite i PSP och ni som håller på med det vet att tiden rinner iväg. Men så gick jag ut i köket och vad möts jag av ............jo en hemsk rör och jag skriker till Håkan "det brinner" o så lyter jag på locket och det fullständigt väller ut mörk rök ut grytan. Var ju hur dumt som helst att öppna locket på grytan. Ja hade alltså trott att jag stängde av platten men jag hade tydligen satt på den i stället på sexan. Så ni kan ju tänka er hur det såg ut i grytan. KOLSVART o det osade kan jag säg, hela hallen o köket vart rökigt så jag fick stänga dörren till vardagsrummet o öppna ytterdörren så att jag fick ut röken o jag kan säga att det stack i halsen. FYTUSAN. Tur var det att katterna var ute på altan annars hade de fått i sig röken o det kanske inte hade vart så bra.

Så det vart inget dillkött utan det vart rester från midsommarafton, lite sill , köttbullar och jansson. Kan ju förstå hur det känns i halsen o bli rökskadad usch det kan inte vara trevligt. Men nu gick det bra och det var ju tur det.


SOLEN skiner idag så länge det nu varar......


Ha en bra söndag alla mina bloggvänner.



Av Cina - 21 juni 2008 17:23

Gå gärna in och gör denna TEST du oxå.

Här är mitt resultat


Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.




Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Presentation

Dagens citat

Man kan mycket väl vara vän med någon från Köpenhamn, även om det låter annorlunda.

 Maja 8 år

 

      

Omröstning

Är det för varmt för dig???
 Nej skönt
 Ja verkligen

Blogvertiser

Blogvertiser

Instagram

Instagram

Översätt bloggen

Jag finns på Facebook

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Besöksstatistik

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Blogkeen

~ Välkommen till Heavenladyn ~

Väder i Västerås

klart.se

Vädret i Side Turkiet

Vädret Sidé

Live Traffic Feed


Skapa flashcards