Ruth frågade mig om jag hade maskin när jag skivade gurkan.
Men det har jag inte utan gör det för hand.
Här är bilden på knivarna.
KLICKBARA
Det tar ett tag att skiva 6 kg gurka men det är det värt.
Idag vart det 6 kg oxå men dessa ska vi ha själva.
Dom skall i burkar imorgon.
Fick lite fikagäster idag.
Sanna och Sari o Patrik kom över på en fika.
Och så fick dom sin gurka med hem som jag
gjorde till dom igår.
Hoppas ni haft en bra dag där ute.
Jag önskar er alla en fortsatt fin onsdagskväll
Ruth
20 juli 2011 23:10
Men kära dig, skivar du för hand, köp dig en enkel vevmaskin så skivar ni på nolltid, en bra investering. Du är så flitig som en myra.
Kramen
http://bernamis.bloggplatsen.se
annemon
21 juli 2011 06:02
Det ser gott ut, lagom tjocka skivor tycker jag och får man hjälp att skiva gurkan så underlättar det ju. Själv har jag gjort en snabb saltinläggning på v-gurkan. Är det salt eller ättiksgurka som du gör? Ha en bra dag.
http://annemon.bloggagratis.se
Maggan
21 juli 2011 11:19
Visst är det gott med inlagda gurkor. I min släkt har vi själva odlat gurkor sen generationer tillbaka,men nu är det slut på det,för kommande släkte verkar inte vilja göra det.
Men det finns ju att köpa och det gör jag och lägger in s.k smörgåsgurka. det är gottgottigottgott tycker jag.Och bra att ha när inget annat finns i skafferiet/kylskåpet.
Ha en bra och skön dag. Kram!
http://bloggplatsen
lillis
21 juli 2011 11:31
Oj vad duktig du är med att hålla på med gurkorna,men det är ju så smaskens.
Kul med lite kaffefrämmande, det dade jag oxå i går
Hoppas att din dag blir bra min vän
Kram
http://danslillis.bloggplatsen.se