Direktlänk till inlägg 21 juli 2007
4 bitar
6,5 points
Botten
25 gr jäst (½ pkt)
1½ dl fingervarmt vatten
1 msk olja
ca 4 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
½ tsk salt
Fyllning
2 msk chilisås
1 tsk olja
2-3 tunna skivor kassler
2-3 tomater
½ strimlad purjolök
1½ dl riven ost 17%
1-2 tsk pizzakrydda
Ugn 225 grader. Lös upp jästen i varmt vatten. Rör i oljan, mesta mjölet och salt. Arbeta till en jämn deg. Låt degen jäsa väl övertäckt drygt 30 min. Tag upp degen och baka ut till en stor tunn kaka. Lägg på bakplåtspapper. Använd lite extra mjöl om det behövs. Låt bottnen vila övertäckt i 10 min. Fyll på pizzan. Bred chilisås och olja tunt över hela pizzan. Strimla eller tärna kasslern fint. Skiva tomaterna. Strimla purjolöken, ge gärna strimlorna ett snabbt uppkok i vatten så att de blir milda i smaken och lite mjuka. Fördela fyllningen över pizzan. Strö på riven ost och pizzakrydda. Grädda pizzan i 18-20 min i ugnen eller tills bottnen känns genonbakad, tiden beror på tjockleken.
TIPS!!! LAGA EN STOR PIZZA , DELA OCH FRYS IN I PORTIONSBITAR, LÄTT ATT VÄRMA I MICRON.
Smaklig måltid!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|