Direktlänk till inlägg 22 juli 2007
1 portion
6 points
3 skivor fläskfilé
MARINAD
1 msk pressad apelsinsaft
1 tsk rivet apelsinskal
1 tsk olja
1-2 kryddmått salt
lite vitpeppar eller svartpeppar
POTATISSALLADEN
1 äpple
3-4 finskurna potatisar kokta
1-2 msk fin skuren porjolök
0,5 dl mild lättyoghurt
curry efter smak ( kan uteslutas )
sallad
tomat
lite purjolök att garnera med.
Blanda apelsinsaft, skal, olja, salt och peppar.
Lägg i fläskfiléskivorna och låt dem marinera i ca 1 tim.
Kärna ur äpplet, skala om det behövs, och skär i bitar.
Skär potatisen i bitar. Blanda potatis, äpple, yoghurt och smaksätt med curry och ev en aning salt. Grilla fläskfilén i panna eller i ugnen. Servera med grönskaker och den fräscha potatis/äppelsalladen
Smaklig måltid!
Lycka till!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|