Direktlänk till inlägg 23 juli 2007
1 portion
7,5 points
½ tsk olja
10 cm purjolök
1 liten stånd fänkål ( kan uteslutas )
lite saffran
1 msk hummerfond + 1 dl vatten
150 gr vitfisk t.ex torsk eller rödspätta
salt
1 tomat
2 msk klippt dill
1 dl skalade räkor
2 dl kokt ris
ett par citronskivor
Hetta upp oljan i en fettsnål panna. Strimla purjolöken och låt den mjukfräsa utan att ta färg. Skiva fänkålen tunnt och lägg i den. Smula i lite saffran och rör försiktigt om. Häll på fonden och vatten. Lägg på lock
och koka på svag värme. Skär fisken i stora bitar och lägg mer den i pannan. Salta lätt. Skålla, skala och grovhacka tomaten. Fördela hacket över fisken. Strö på dill. Lägg på locket igen och koka tills fisken är vit och fast. Tag grytan från värmen. Vänd ned räkorna. Servera med nykokt ris och citron.
Smaklig måltid
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|