Direktlänk till inlägg 8 december 2007
2 pkt torrjäst
3 msk salt
1 påse vetemjöl special
1,3 l vatten (37 grader)
Blanda allt i en assisten och kör degen till den blir seg ca 10 min.
Låt jästa till den nästan rinner över bunken.
Kör i assistenten igen till den är platt.
Dela degen i 2 bitar och så tar du 2 små bitar av varje så det räcker att göra 2 flätor. Forma bitarna till långa limpor dra lite i dom. Lägg på bakplåtsklädd plåt. Gör två flätor av resten av degen och lägg uppe på dina limpor. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Limporna kommer att jäsa ihop.
Pensla med vatten o strö på vallmofrön om så önskas. In i ugnen i 225 grader spraya brödet 3-4 ggr med vatten under gräddning. När brödet fått färg sänk värmen till 200 grader. Grädda i 30-40 min.
Ja brukar knacka på brödet o låter det ihåligt så är det klart.
Skär i tur limpona om de sitter ihop och linda in dom i bakhandukar o låt svalna. Går att frysa, jag brukar skiva mitt o frysa in.
Hoppas det ska smaka och lycka till!!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|